Aito kotimainen Lampaantalja

Ota yhteyttä ja kysy tuotteen tilanne

Kuvaus

Ihanat, muhkeat ja tiiviskarvaiset lampaantaljat sisustukseen, lämmikkeeksi tai vaikkapa lemmikille pediksi.

Taljojen villa on paksua ja tiivistä. Nahka on napakkaa ja hyvin paikoillaan pysyvää, jolloin taljat soveltuvat hyvin myös lattialla käytettäväksi. Lampaantaljan villa on puhdasta luonnonkuitua, joka tuntuu heti lämpimältä. Aidon villan ansiosta talja on kylmällä ilmalla lämmin ja kuumalla viileä eikä hiosta. Aito ja laadukas villatalja hylkii likaa ja kestää käytöstä riippuen kulutusta jopa vuosikymmenten ajan.

Lampaantaljan käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat ja taljat ovatkin erityisen suosittuja vauvaperheissä niiden uskomattoman lämmön ja pehmeyden vuoksi! Niitä voidaan käyttää mm. vauvojen vaunuissa, rattaissa ja pulkassa, sisustuksessa, pyörätuolissa lämmikkeenä ja painehaavojen ehkäisyyn, auton penkille, lemmikin alustaksi tai vaikkapa hevosen satulan alla satulahuopana.


Taljat valmistettu suomalaisista lampaannahoista

Lampaan talja on aito luonnontuote ja lihantuotannon sivutuotteena ekologinen valinta. Kaikki taljat on valmistettu suomalaisista lampaannahoista, suomalaisella ammattitaidolla. Jokaisen lampaantaljan valmistusprosessi sisältää kymmeniä erilaisia ammattitaitoa vaativia työvaiheita ja prosessi kestää kahdesta kolmeen viikkoa. Huomaathan, että jokainen talja on yksilöllinen ja niin nahassa kuin karvassakin on yksilöllisiä eroja.

Taljan pituus noin 100 - 110 cm ja leveys noin 60 - 70 cm. Karvan pituus on noin 7 - 10 cm.

Nahka on parkittu alunalla, joten talja puhdistetaan tuulettamalla, hakkaamalla villapuolta lumeen tai pyyhkimällä sitä miedolla saippuavedellä nahkapuolta kastelematta. Vaikeimpien tahrojen puhdistukseen suositellaan kemiallista pesua.


Valmistaja Rantasen Nahkajalostamo AyTaljan hoito-ohje (Suomen lammasyhdistys)

  • Yleensä taljan hoidoksi riittää tuuletus ja pudistelu ulkoilmassa.
  • Taljan voi “pestä” pakkaslumessa. Talja jäähdytetään ennen lumipesua kastumisen estämiseksi.
  • Litistyneen suoravillaisen taljan voi kuohkeuttaa harjaamalla.
  • Taljaa ei saa kastella, sillä se kovettuu kastuttuaan. Kovettunutta taljaa voi yrittää pehmentää hieromalla ja rutistelemalla. Apuna voi käyttää myös huonekaluille tarkoitettua nahanhoitoainetta.