• Lähilankoja suoraan maatilalta
  • 50 euroa ylittävät tilaukset TOIMITUSKULUITTA
  • NOPEAT toimitukset
  • Liity VIP-listalle, saat -10% ETUKOODIN
  • Lähilankoja suoraan maatilalta
  • 50 euroa ylittävät tilaukset TOIMITUSKULUITTA
  • NOPEAT toimitukset
  • Liity VIP-listalle, saat -10% ETUKOODIN

Ihana, kotimainen Tukuwool DK, 100 g / 250 m

Kuvaus

Kaikkien rakastama paksumpi kotimainen Tukuwool DK on monikäyttöinen villalanka, joka hehkuu huikeissa väreissä! Tukuwool-langat kehrätään ja värjätään Suomessa 100% suomalaisesta lampaanvillasta.

Suosittu kotimainen Tukuwool DK on parhaimmillaan kirjoneuleissa, mutta soveltuu loistavasti myös pintaneuleisiin ja toki monenlaisiin muihinkin käsitöihin. Langan villa on peräisin kotimaisilta lammastiloilta, joissa suurin osa on suomenlampaita tai suomenlammas/texel-risteytystä. Lanka on karstattu ja kerrattu ilmavaksi ja lämmittäväksi kotimaisessa kehräämössä. Langan kierre on napakka, mutta laskeutuva ja villalanka soljuu puikoilla vaivattomasti. Tulet huomaamaan, että tätä lankaa on nautinto neuloa!

Lanka pääsee oikeuksiinsa ensipesun jälkeen, kun neulepinta tasoittuu ja notkistuu silmukoiden asettuessa tasaisesti. Pese käsin viileässä vedessä, asettele tasolle kuivumaan.

Käsinpestävä villa ilman superwash-käsittelyä huopuu pesukoneessa, joten tästä voit neuloa myös huovutettavia tuotteita.


Nimen lyhenne “DK” tulee sanoista double knitting, jolla viitataan langan paksuuteen. Tukuwool DK -neulelankaan voit valita puikot 3,75 - 4.5 mm, ja neuletiheys vaihtelee puikkokoosta ja käsialasta riippuen 18 - 22 silmukan välillä. Käyttötarkoituksesta riippuen Tukuwool DK taipuu myös paksummille langoille, kuten Worsted-vahvuudelle, soveltuviin neuleohjeisiin. Mallitilkun avulla voit parhaiten testata, sopisiko Tukuwool DK juuri haluamaasi tarkoitukseen.


Koko: 100 g / 250 m

Materiaali: 100 % suomalainen lampaanvilla

Langan vahvuus: 6 DK

Puikkosuositus 3,75 - 4,5 mm

Neuletiheys: 18-22 s = 10 cm

Pesusuositus: Käsinpesu, Tasokuivaus

Alkuperämaa: Suomi

Valmistaja: Tukuwool