• Lähilankoja suoraan maatilalta
  • 50 euroa ylittävät tilaukset TOIMITUSKULUITTA
  • NOPEAT toimitukset
  • Liity VIP-listalle, saat -10% ETUKOODIN
  • Lähilankoja suoraan maatilalta
  • 50 euroa ylittävät tilaukset TOIMITUSKULUITTA
  • NOPEAT toimitukset
  • Liity VIP-listalle, saat -10% ETUKOODIN
Vahva ja kestävä Usko villasukkalanka, tencel,  100 g / 180 m

Vahva ja kestävä Usko villasukkalanka, tencel, 100 g / 180 m

Kuvaus

Monikäyttöinen Usko on neljäsäikeinen, tencel-vahvisteinen lanka, joka soveltuu mainiosti villasukkiin, villapaitoihin, lapasiin, huiveihin ja myssyihin.

Puukuidusta valmistetulla tencelillä vahvistettu lanka on luonnostaan antibakteerinen, kosteutta siirtävä, ekologinen ja täysin biohajoava. Tencel tuo lankaan aavistuksen silkkisyyttä ja kiiltoa. Käytössä villa hieman pörröttyy, mutta ei kuitenkaan nyppyynny.

Kestävyytensä vuoksi Usko on nimetty villasukkalangaksi, mutta ominaisuuksiensa puolesta ne toimivat loistavasti kaikissa neuleissa!

Naisten lyhytvartisiin sukkiin riittää yksi kerä, isompiin suosittelemme kahta. Villasukkiin suosittelemme tiivistä ja kantapäästä vahvennettua neulosta. Perussukkiin 3,5mm:n puikot ja 7veljestä ohje ovat Uskolle juuri sopivat.

Materiaali: 70 % suomalainen lampaanvilla, 30 % tencel

Koko/ juoksevuus: n. 100 g / 180 m , worsted

Paksuus: 140 tex x 4

Puikkosuositus: 3,5 - 4,5 mm

Pesusuositus: Käsinpesu, villapesu

Tuottaja ja valmistaja: Vuonue, Piia Aaltonen

Lankojen kehruu: Pirtin kehräämö, Mikkeli.


Mitä on tencel?

Tencel eli lyocel on puukuitu, luonnonmateriaali, jota saadaan eukalyptuspuun selluloosasta. Tuotantoa on FSC*-sertifioitua, mikä takaa sen, että tuotantoon liittyvä metsäteollisuus on vastuullista.(*Forest Stewardship Council) Valmistusprosessi on ympäristöystävällinen, sillä kuidun valmistuksessa käytetyt kemikaalit voidaan käyttää aina uudelleen. Eukalyptus kasvaa nopeasti ja sitä voidaan viljellä ruoantuotantoon kelpaamattomilla alueilla. Jatkossa tutkimme myös suomalaisten puukuitujen käytön mahdollisuutta, mutta vielä sitä ei ole saatavissa riittävän suuressa mittakaavassa.

Villa ja tencel sopivat täydellisesti yhteen, sillä niillä molemmilla on samoja positiivisia ominaisuuksia. Ne hengittävät, siirtävät kosteutta pois iholta ja imevät sitä itseensä samalla luovuttaen lämpöä. Tencel tekee langasta silkkisemmän tuntuista, mutta käytössä villa hieman pörröttyy kuitenkaan nyppyyntymättä. Molemmat materiaalit ovat luonnostaan antibakteerisia, ekologisia ja täysin biohajoavia.


Vuonue ja Viipsinpuu

Vuonue on yritys, joka kasvattaa maatiaiskanoja ja -lampaita Paimiossa. He valmistavat lankaa ja asusteita lampaiden villasta sekä käsityönä sulkakoruja kanojensa ylimääräisistä sulista. Yrityksen kaikki tuotanto tapahtuu luontoa ja eläimiä kunnioittaen. Yritys ostaa laadukasta villaa myös muilta lähiseudun lampureilta ja tarkoituksena on saada suomalainen villa paremmin käyttöön ja sille kuuluvaan arvoonsa. Villat lajitellaan ja puhdistetaan käsin.