• Lähilankoja suoraan maatilalta
  • 50 euroa ylittävät tilaukset TOIMITUSKULUITTA
  • NOPEAT toimitukset
  • Liity VIP-listalle, saat -10% ETUKOODIN
  • Lähilankoja suoraan maatilalta
  • 50 euroa ylittävät tilaukset TOIMITUSKULUITTA
  • NOPEAT toimitukset
  • Liity VIP-listalle, saat -10% ETUKOODIN

Villanka Hahtuvakiekko, kierteetön hahtuvalanka

alkaen 10,50 €

Kuvaus

Pehmeä, kierteetön hahtuvalanka on erittäin monikäyttöinen villalanka.

Hahtuvalanka on paksu, kaksisäikeinen villalanka, joka soveltuu monenlaisiin käsitöihön ja käsityötekniikoihin. Kierteettömyytensä ansiosta hahtuva huopuu erinomaisesti ja neulepinta häviää useimmiten kokonaan näkyvistä, jolloin jäljelle jää suht tasainen pinta.

Näyttäviin islantilaisneuleisiin saat ilmavuutta käyttämällä kaksin- tai kolmikertaista hahtuvalankaa. Hahtuvalanka soveltuu ominaisuuksiensa ansiosta erinomaisesti kestovaippojen kanssa kaytettävien villavaippahousujen materiaaliksi. Hahtuva soveltuu myös vapaalanka-, märkä, ja neulahuovutukseen. Aloittelevalle kehrääjälle hahtuvakiekko on mainio tuote kehräyksen harjoitteluun.


Huom! Hahtuvasta neuloessa tai virkattaessa pesukoneessa huovutettavia tuotteita, on niistä tehtävä noin 30% suurempia, sillä huopuessaan tuote vetäytyy kokoon.


Kiekkokoko: n. 120 - 150 g (paino voi vaihdella villan rasvaisuudesta ja laadusta johtuen, mutta jokaisessa kiekossa on väh. 80 kierrosta)

Puikot: 4-5 mm, huovutettavassa tuotteessa 6-7 mm

Materiaali: 100 % suomalaista lampaanvillaa

Pesusuositus: käsinpesu, villanpesu. Huovutettavassa tuotteessa 40-60 astetta, linkous 1200 kierrosta/ min, normaali pesuaine.

Ei koinsuojausta. Villat värjätty Lappajärven Värjäämössä. Värjäämättömän tuotteen sävyt ovat luonnollisia lampaanvillan sävyjä.

Valmistaja: Pirtin kehräämöPirtin Kehräämö on suurin suomalaisen lampaanvillan jatkojalostaja ja se on ylläpitänyt suomalaisen lampaanvillan jalostusta jo vuodesta 1949. Kehräämön kaikki tuotteet valmistetaan kotimaisesta villasta, joka ostetaan suoraan kotimaisilta lammastiloilta.

Pirtin kehräämön laajaan tuotevalikoimaan kuuluu mm. laadukkaat karsta-, kampa-, matto- ja hahtuvalangat sekä huovutusvillat ja hahtuvakiekot. Ja nämä kaikki ovat luonnollisesti 100% suomalaista villaa. Kehräämö myös valmistaa tuotteita asiakkaiden omista villoista.