• Lähilankoja suoraan maatilalta
  • 50 euroa ylittävät tilaukset TOIMITUSKULUITTA
  • NOPEAT toimitukset
  • Liity VIP-listalle, saat -10% ETUKOODIN
  • Lähilankoja suoraan maatilalta
  • 50 euroa ylittävät tilaukset TOIMITUSKULUITTA
  • NOPEAT toimitukset
  • Liity VIP-listalle, saat -10% ETUKOODIN

Vuonue Wilhelmi Villasukkalanka, 140x2, tencel vahvistettu, 100 g / 400 m

alkaen 15,90 €

Kuvaus

Wilhelmi on kaksisäikeinen, tiukkakierteinen lanka, joka soveltuu hienostuneempiin käsitöihin; pitsineuloksiin, villasukkiin, villapaitoihin, lapasiin, myssyihin ja huivien kudontaan.

Puukuidusta valmistetulla tencelillä vahvistettu lanka on luonnostaan antibakteerinen, kosteutta siirtävä, ekologinen ja täysin biohajoava. Tencel tuo lankaan kiiltoa ja aavistuksen silkkistä tuntua. Käytössä villa saattaa hieman pörröytyä, mutta se ei kuitenkaan nyppyynny.

Lanka on luonnonvärinen, värjäämätön, eikä villassa käytetä koinsuojausta saati muita kemiallisia käsittelyjä. Näin ollen lanka soveltuu myös kemikaaliyliherkille. Erän vaihtuessa sävyissä saattaa olla pieniä eroja.

Vyyhdin painoissa voi olla muutaman gramman heittoja kehräämön vyyhdityksestä johtuen, mutta keskipaino on kuitenkin 100g.

Naisten lyhytvartisiin sukkiin riittää yksi kerä, isompiin suosittelemme kahta.

Huom! Villasukkiin suosittelemme tiivistä ja kantapäästä vahvennettua neulosta.

Materiaali: 70 % suomalainen suomenlampaanvilla, 30 % tencel

Koko/ juoksevuus: n. 100 g = 400 m

Paksuus: 140 tex x2, fingering

Puikkosuositus: 2 - 3 mm

Pesusuositus: villapesu 40°C tai käsinpesu


Mitä on tencel?

Tencel eli lyocel on puukuitu, luonnonmateriaali, jota saadaan eukalyptuspuun selluloosasta. Tuotantoa on FSC*-sertifioitua, mikä takaa sen, että tuotantoon liittyvä metsäteollisuus on vastuullista.(*Forest Stewardship Council) Valmistusprosessi on ympäristöystävällinen, sillä kuidun valmistuksessa käytetyt kemikaalit voidaan käyttää aina uudelleen. Eukalyptus kasvaa nopeasti ja sitä voidaan viljellä ruoantuotantoon kelpaamattomilla alueilla. Jatkossa tutkimme myös suomalaisten puukuitujen käytön mahdollisuutta, mutta vielä sitä ei ole saatavissa riittävän suuressa mittakaavassa.

Villa ja tencel sopivat täydellisesti yhteen, sillä niillä molemmilla on samoja positiivisia ominaisuuksia. Ne hengittävät, siirtävät kosteutta pois iholta ja imevät sitä itseensä samalla luovuttaen lämpöä. Tencel tekee langasta silkkisemmän tuntuista, mutta käytössä villa hieman pörröttyy kuitenkaan nyppyyntymättä. Molemmat materiaalit ovat luonnostaan antibakteerisia, ekologisia ja täysin biohajoavia.


Tuottaja ja valmistaja: Vuonue, Piia Aaltonen.

Lankojen kehruu: Pirtin kehräämö, Mikkeli.Vuonue on yritys, joka kasvattaa maatiaiskanoja ja -lampaita Paimiossa. He valmistavat lankaa ja asusteita lampaiden villasta sekä käsityönä sulkakoruja kanojensa ylimääräisistä sulista. Yrityksen kaikki tuotanto tapahtuu luontoa ja eläimiä kunnioittaen. Yritys ostaa laadukasta villaa myös muilta lähiseudun lampureilta ja tarkoituksena on saada suomalainen villa paremmin käyttöön ja sille kuuluvaan arvoonsa. Villat lajitellaan ja puhdistetaan käsin. Pentti ja Wilhelmi-langat ovat saaneet nimensä tilan pässien mukaan.