">

 Käsityökauppasi verkossa

Ostoskori

Aito kotimainen Lampaantalja

95,00 €
sis. 24 % ALV

Kaunis, kotimainen lampaantalja sopii moneen käyttöön ja on kestävä ja ekologinen valinta! Katso mitat ja tarkemmat yksilölliset tiedot tuotekuvauksesta!

Ihanat, tiivisvillaiset lampaantaljat sisustukseen, lämmikkeeksi tai vaikkapa lemmikille pediksi.

Taljojen nahka on napakkaa ja pitää taljan hyvin paikoillaan, jolloin taljat soveltuvat hyvin myös lattialla käytettäväksi. Huomaathan, että jokainen talja on yksilöllinen ja niin nahassa kuin karvassakin on yksilöllisiä eroja. Kaikki valikoimamme taljat ovat uniikkeja kappaleita ja taljojen yksilölliset strategiset mitat löydät kunkin taljan tuotetiedoista.

Lampaantaljan villa on puhdasta luonnonkuitua, joka tuntuu heti lämpimältä. Aidon villan ansiosta talja on kylmällä ilmalla lämmin ja kuumalla viileä eikä hiosta. Aito ja laadukas villatalja hylkii likaa ja kestää käytöstä riippuen kulutusta jopa vuosikymmenten ajan.

Lampaantaljan käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat ja taljat ovatkin erityisen suosittuja vauvaperheissä niiden uskomattoman lämmön ja pehmeyden vuoksi! Niitä voidaan käyttää mm. vauvojen vaunuissa, rattaissa ja pulkassa, sisustuksessa, pyörätuolissa lämmikkeenä ja painehaavojen ehkäisyyn, auton penkille, lemmikin alustaksi tai vaikkapa hevosen satulan alla satulahuopana. Aito lampaantalja on myös arvostettu lahjaidea!

Taljojen yksilölliset kuvaukset:

1. Tumman ruskea talja. Väri kaunis hieman punertavan ruskea, erittäin tuuheavillainen talja, kuin pienikokoinen karhuntalja. Taljan pituus noin 100 cm ja leveys taljan leveimmästä kohdasta on noin 75 cm. Villa on pehmeää ja tiivistä. Villan pituus on noin 5 cm. Talja sopii kokonsa puolesta hyvin esimerkiksi pulkkaan, lasten rattaisiin tai tuolin pehmusteeksi.

2. Luonnonvalkoinen, hauskan kiharavillainen talja. Taljan pituus noin 95 cm ja leveys taljan leveimmästä kohdasta on noin 70 cm. Villa on pehmeää ja tiivistä. Villan pituus on noin 5-6 cm. Talja sopii kokonsa puolesta hyvin esimerkiksi pulkkaan, lasten rattaisiin tai tuolin pehmusteeksi.

3. Luonnonvalkoinen, erityisen pitkävillainen talja. Tässä taljassa on hieman erikoisempi, hyvin pitkäkuituinen ja kauniin kiiltävä villa. Taljan pituus noin 100 cm ja leveys taljan leveimmästä kohdasta on noin 60 cm. Villakuidun pituus on yli 10 cm. Talja sopii kokonsa ja hienon ulkonäkönsä puolesta hyvin esimerkiksi tuolin pehmusteeksi ja sisustamiseen.

4. Mustanharmaa, hyvin lyhytvillainen ja ohut talja. Taljan pituus noin 110 cm ja leveys taljan leveimmästä kohdasta on noin 80 cm. Villakuidun pituus on 2-3 cm. Talja sopii kokonsa puolesta hyvin esimerkiksi pulkkaan, lasten rattaisiin tai tuolin pehmusteeksi.

5. Upea vaaleanruskea, suurikokoinen talja. Kaunis vivahteikas väri ja keskipitkä, tuuhea villa tekee tästä taljasta hyvin monikäyttöisen. Taljan pituus noin 140 cm ja leveys taljan leveimmästä kohdasta on noin 90 cm. Villakuidun pituus on 7 cm. 

6. Kaunis, hieman harmahtavan ruskea, suurikokoinen talja. Taljan pituus noin 130 cm ja leveys taljan leveimmästä kohdasta on noin 90 cm. Villakuidun pituus on 7 cm. Talja sopii kokonsa ja hienon ulkonäkönsä puolesta hyvin esimerkiksi sisustamiseen tai vaikkapa ahkioon lämmikkeeksi.

7. Tuuheavillainen, hieman punertavan ruskea talja. Taljan pituus noin 95 cm ja leveys taljan leveimmästä kohdasta on noin 80 cm. Villakuidun pituus on noin 4 cm. Talja sopii kokonsa puolesta hyvin esimerkiksi pulkkaan, lasten rattaisiin tai tuolin pehmusteeksi.

8. Erittäin kaunis, muhkeavillainen tummanruskea, suurikokoinen talja. Taljan pituus noin 120 cm ja leveys taljan leveimmästä kohdasta on noin 75 cm. Villa on hyvin pehmeää ja tiivistä. Villan pituus on noin 8-10 cm. Talja sopii kokonsa ja hienon ulkonäkönsä puolesta hyvin esimerkiksi sisustamiseen tai vaikkapa ahkioon lämmikkeeksi.


Taljat on valmistettu suomalaisista lampaannahoista

Lampaan talja on aito luonnontuote ja lihantuotannon sivutuotteena ekologinen valinta. Kaikki taljat on valmistettu suomalaisista lampaannahoista, suomalaisella ammattitaidolla. Jokaisen lampaantaljan valmistusprosessi sisältää kymmeniä erilaisia ammattitaitoa vaativia työvaiheita ja prosessi kestää kahdesta kolmeen viikkoa.

Nahka on parkittu alunalla. Talja puhdistetaan tuulettamalla, hakkaamalla villapuolta lumeen tai pyyhkimällä sitä miedolla saippuavedellä nahkapuolta kastelematta. Vaikeimpien tahrojen puhdistukseen suositellaan kemiallista pesua.

Valmistaja Rantasen Nahkajalostamo AyTaljan hoito-ohje (Suomen lammasyhdistys)

  • Yleensä taljan hoidoksi riittää tuuletus ja pudistelu ulkoilmassa.
  • Taljan voi “pestä” pakkaslumessa. Talja jäähdytetään ennen lumipesua kastumisen estämiseksi.
  • Litistyneen suoravillaisen taljan voi kuohkeuttaa harjaamalla.
  • Taljaa ei saa kastella, sillä se kovettuu kastuttuaan. Kovettunutta taljaa voi yrittää pehmentää hieromalla ja rutistelemalla. Apuna voi käyttää myös huonekaluille tarkoitettua nahanhoitoainetta.


Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi