Huovutusneulasetti, 18 kpl neuloja sekä pidike.
Huovutusneulasetti, 18 kpl neuloja sekä pidike. Huovutusneulasetti, 18 kpl neuloja sekä pidike. Huovutusneulasetti, 18 kpl neuloja sekä pidike. Huovutusneulasetti, 18 kpl neuloja sekä pidike.

Huovutusneulasetti, 18 kpl neuloja sekä pidike.

Keskikarheita yleisneuloja neulahuovutukseen. Setti sisältää 18 kpl neuloja. Neulat 79 mm, 86 mm ja 90 mm. Mukana myös puinen neulanpidike.

17,45 €

Huovutusneulasetti sisältää 18 kappaletta keskikarheita neuloja sekä neulanpidikkeen.


Huovutusneula on ohut hyvin terävä neula, jonka kärjessä on pieniä väkäsiä, jotka tiivistävät villaa siirtäen kuituja sen sisällä ja näin villa tiivistyy eli huopuu. Huovutusneulaa käytetään kuiva- eli neulahuovutukseen. Huovutusneula katkeaa hyvin herkästi kovaan alustaan osuessaan, joten suosittelemme käyttämään esimerkiksi paksuhkoa vaahtomuovia huovutusalustana! 


Neulahuovutus on kuivahuovutustekniikka, jossa villan tiivistykseen käytetään huovutusneulaa. 

Huovutusneulalla voi myös esimerkiksi koristella tai paikkailla märkähuovutuksella tehtyjä huovutustöitä. Neulahuovutukseen tarvitaan neulan lisäksi paksun vaahtomuovilevyn, johon villoja painellaan neulan avulla. Villakuidut asetellaan kerroksittain levyn päälle. Neulalla pistellään nopein liikkein ylös alas pistellen villakerrosten läpi ja näin villakerrokset sekoittuvat ja tiivistyvät. Pistelyä jatketaan kunnes työ on sopivan tiivis. Pidä neulaa tarkasti pystysuorassa, sillä neula katkeaa hyvin herkästi. Ole varovainen, neula on todella terävä!


Vinkki! Tee oma heijastin käyttäen apuna piparkakkumuottia. Täytä muotti huovutusvillalla (myös karstattu raakavilla käy). Neulaa villa huolellisesti kauttaaltaan, kunnes sitä muodostuu levymäinen ja kiinteä. Käännä huovutustyö ja neulaa myös toiselta puolen. Leikkaa heijastinkankaasta tai heijastintarrasta huovutustyöhön sopiva kuvio ja kiinnitä.


Valmistettu Kiinassa