Huovutus-aloitussetti
Huovutus-aloitussetti Huovutus-aloitussetti Huovutus-aloitussetti

Huovutus-aloitussetti

Näppärä ja kattava setti neulahuovutuksen aloittamiseen. Pakkauksen lisäksi tarvitset vain villan.

10,95 €
Tuote on tilapäisesti loppunut.

Kätevä aloituspakkaus neulahuovutukseen.


Neulahuovutus on mukavaa ja koukuttavaa ajanvietettä! Aloituspakkaus sisältää villaa lukuunottamatta kaiken mitä tarvitset. Muista varoa sormiasi! Neulat ovat hyvin teräviä!

Pakkauksen työkalujen värit saattavat vaihdella.

Pakkaus sisältää:

  • 1kpl huovutusalusta 2,8mm x 150mm x 200mm
  • 7kpl keskikarkea huovutusneula ( 2kpl 75mm, 3kpl 85mm, 2kpl 90mm)
  • puinen neulanpidike
  • sakset
  • nahkainen sormisuoja 2kpl
  • askartelupiikki
  • kuumaliimapuikko 7mmx150mm 

Vinkki: Huovutuslevy soveltuu hyvin neulahuovutukseen! Kurkkaa myös muut vaihtoehdot askarteluun ja huovutukseen. 


Aseta huovutettava villa (esim. valmis huovutusvilla tai karstattu raakavilla) alustalle. Neulalla pistellään nopein liikkein ylös alas pistellen villakerrosten läpi ja näin villakerrokset sekoittuvat ja tiivistyvät.  Villa on rakenteeltaan suomumaista ja huovutusneulan väkäset tarttuvat näihin suomuihin tiivistäen villan rakennetta, jolloin villa huopuu tiiviiksi ja levymäiseksi. Huovutusneulalla voi myös esimerkiksi koristella tai paikkailla märkähuovutuksella tehtyjä huovutustöitä. Mitä enemmän työtä neulataan, sen tiiviimmäksi se tulee. Pistelyä jatketaan kunnes työ on sopivan tiivis. Pidä neulaa tarkasti pystysuorassa, sillä neula katkeaa hyvin herkästi. Huovutusneulat ovat erittäin teräviä, joten varo sormiasi!  


Voit tehdä oman heijastimen tai vaikkapa jääkaappimagneetin käyttämällä villan muotoilussa apuna esimerkiksi piparkakkumuottia. Valmiiseen huovutukseen voit ommella kuvion heijastinkangasta tai liimata sen taakse magneetin.

Samankaltaiset tuotteet