Käsityökauppasi verkossa
Ihanan pehmeä ja kutittamaton Baby Camel käsityölanka, 50 g / 230 m

Ihanan pehmeä ja kutittamaton Baby Camel käsityölanka, 50 g / 230 m

24,95 €
sis. 24 % ALV
Huikean pehmeä ja kutittamaton Baby Camel-käsityölanka soveltuu erityisten ominaisuuksiensa ansiosta etenkin herkkäihoisille. Laadukasta kamelin "villaa"..
Saatavuus 3 kpl

Ihanan pehmeä ja iholla miellyttävän tuntuinen  Baby Camel-käsityölanka sopii vaativampiinkin käsitöihin ja soveltuu erityisten ominaisuuksiensa ansiosta etenkin vauvojen neuleisiin sekä herkkäihoisille.

Miten ihana ja suloisen pehmeä lanka! Kamelin untuvaisesta aluskarvasta saatu pehmeä ja lämpöominaisuuksiltaan erinomainen villakuitu on aina ollut hyvin arvostettua, joskin pohjoismaissa vähemmän tunnettua kuitua. Baby Camel-langan materiaali on hienompaa kuin useimmat merinot ja erityisen höyrykäsittelyn ansiosta se tuntuu yhtä pehmeältä kuin kashmir tai babyalpakka. Kuitu on luonnollisen hengittävää ja siitä saatava neulos kevyttä ja kestävää. Baby Camelista neulotut vaatteet ovat kevyitä mutta lämpimiä, mikä tekee siitä täydellisen langan kaikenlaisiin neuleisiin ja asusteisiin. Ominaisuuksiensa ansiosta tämä on ihanteellinen lanka etenkin vauvanvaatteisiin!

Baby Camel-langasta neulottu asuste sopii jokaiseen vuodenaikaan ja se tuntuu miellyttävältä niin talvella kuin kesällä. Tämä tekeekin langasta erityisen monikäyttöisen! Kamelinkarvan ontto kuitu toimii lämmittäen viileässä ja lämpimämmissä olosuhteissa sen hengittävät ominaisuudet antavat miellyttävän viileän tunnun. Se ei myöskään hiosta, sillä rakenteensa ansiosta kuitu siirtää kosteutta pois iholta, sitoo kosteuden itseensä ja näin ollen lämmittää kosteanakin. Lämpöominaisuuksien puolesta Baby Camelista valmistetut tuotteet toimivat myös hoitavasti ja niillä on positiivinen vaikutus esimerkiksi nivelongelmista kärsiville henkilöille.

Antibakteerisen ja likaa hylkivän ominaisuutensa vuoksi kamelinkarvalanka sopii lähes kaikille. Baby Camel sopii myös useimmille villa-allergisille, sillä kamelinkarva ei sisällä lanoliinia.

Lanka on luonnonvärinen, sitä ei ole värjätty eikä keinotekoisesti käsitelty.

Vahvuus: 460 tex x3, fingering

Koko/ juoksevuus: 50 g / 230 m, 

Puikkosuositus: 3,5 - 4 mm

Hoito: Käsinpesu viileässä vedessä tai kuiva/ kemiallinen pesu. Poista tahrat viileällä vedellä. Käsittele varoen, vältä hankaamasta tuotetta. Tasokuivatus.

Valmistuttaja Nordic YarnTiesitkö tämän kamelin karvasta?

Käsityölankoihin käytettävä kamelinkarva on peräisin kaksikyttyräisen kamelin hienosta alusturkista. Kamelivillaa on käytetty niin kauan, että se mainitaan myös Raamatussa. Lännessä tätä hienoa materiaalia on käytetty ainakin 1600-luvulta lähtien. 1800-luvun lopulla Englannissa keksittiin kamelinkarvan upeat ominaisuudet ja se saavutti yhtäkkiä suuren suosion. Korkealaatuinen kamelivilla on pehmeää kuin kashmir ja sitä sekoitetaankin usein kashmiriin ylellisiä vaatteita valmistettaessa.

Kamelin karva on harvinainen materiaali, sillä sitä saadaan vain vähän kerrallaan. Kamelia ei voi keritä kuten lammasta tai alpakkaa, vaan kuidut saadaan keväisin eläimen luonnollisen karvanvaihdon yhteydessä pehmeästä aluskarvasta. Kamelin turkin karkeaa peitinkarvaa käytetään myös ja se soveltuu mm. mattoihin.Kamelinvillaiset tuotteet ovat erittäin ekologisia ja eettisiä. Kamelit elävät autiomaassa, niille luontaisessa ympäristössä. Kamelit tulevat tulevat toimeen pelkällä luonnonravinnolla. Ne syövät lähinnä lehtiä, ruohokasveja sekä oksia ja tämän ansiosta kameleiden aiheuttama ympäristön kuormitus on erittäin vähäistä.


Nordic Yarn on korkealaatuinen lankamerkki, jonka ajatuksena on ekologinen harmonia, tehokas yksinkertaisuus ja toimivuus unohtamatta kauneutta ja pehmeyttä.Pohjoismaat ovat maailman vihreimpiä maita. Kunnioitus ympäristöä kohtaan ja kestävä muotoilu ovat aina olleet luonnollinen osa kulttuuriamme. Yhteiskunnassa ympäristökysymykset ovat ensisijaisen tärkeitä asioita ja huomattavat investoinnit eko-ohjelmiin tarjoavat resursseja ympäristön suojelemiseen nyt ja tulevaisuudessa. Nämä ovat pohjat, joille Nordic Yarn on rakennettu.Kierrättämällä yhden arvokkaimmista kuiduista Nordic Yarn on luonut ylellisen langan, joka on sekä ekologinen että taloudellinen uhraamatta mitään niistä ominaisuuksista, joista kashmir tunnetaan. Huolellinen tuotantoprosessi lisää kuitujen kestävyyttä ja vähentää nukkaantumisominaisuuksia.Joka vuosi keskimääräinen länsimainen kuluttaja heittää pois 35 kiloa vaatteita. Hylätyt Cashmere-vaatteiden kuidut ovat edelleen käyttökelpoisia ja hyvässä kunnossa. Nordic Yarn valitsee manuaalisesti niistä parhaimmat ja yhdistää ne kuluttajille tarkoitettuihin kierrätyskuituihin sekä korkealaatuisiin neitsytkashmirkuituihin. Näin saadaan luotua erittäin ylellisestä lankaa, jossa yhdistyvät mahdollisimman korkea laatu ja ympäristönsuojelu. Nordic Yarnin langat perustuvat muodon ja toiminnan integrointiin, mukavuuteen ja pohjoismaisen filosofian "vähemmän on enemmän" omaksumiseen.

Lankojen villakuidut ostetaan vain pieniltä tuottajilta ja tämä kannustaa tuottajia ylläpitämään kestäviä paimentamis- ja laiduntamistapoja, edistämään eläinten hyvinvointia sekä suojelemaan perinteistä elämäntapaa paimentolaisten yhteisöissä. Näitä upeita, ekologisesti ja eettisesti edistyksellisiä lankoja Eco Cashmeren lisäksi ovat Eco Cashmere sekä Fine Merino.

Arvosana