Villatopsi (kampatopsi) 500g
Villatopsi (kampatopsi) 500g Villatopsi (kampatopsi) 500g Villatopsi (kampatopsi) 500g Villatopsi (kampatopsi) 500g Villatopsi (kampatopsi) 500g Villatopsi (kampatopsi) 500g
Pirtin kehräämö

Villatopsi (kampatopsi) 500g

Neulo, huovuta tai kehrää! Kierteetön, muhkea villatopsi käy moneen eri käsityöhön. Soveltuu erinomaisesti käsivarsineulontaan. 100% suomenlampaanvillaa.

20,50 €

Suloisen pehmeä, muhkean ilmava villatopsi käy kehräykseen, sitä voi huovuttaa ja siitä voi neuloa käsivarsin näyttävät sisustusneuleet, jättipeitteet ja matot.


Jättipaksu villatopsi soveltuu myös pehmikkeeksi, kosteuden ja hiertymien ehkäisyyn (kuten varpaiden väleihin) tai lämmikkeeksi vaikkapa vaelluskenkiin. Sopii myös mainiosti monenmoiseen askarteluun.

Kampatopsi on kampalangan esivaihe. Topsista on helppo kehrätä lankaa käsin ja se käy mainiosti kehräysharrastusta aloittelevillekin. Topsin valmistukseen valitaan kaikista pitkäkuituisimmat ja pehmoisimmat lampaanvillat. Topsin valmistusvaiheessa villan kuidut kammataan samansuuntaisesti, minkä ansiosta kampatopsi on erittäin pehmeää, tasaista ja sileää. Kun kammatessa kuidut järjestäytyvät samansuuntaiseksi, on kampatopsista saatu lanka sileää, liukasta, joustavaa ja vetolujuudeltaan hyvin kestävää. Kampalanka soveltuu monesti myös villasta kutiaville henkilöille.


Villatopsista neulot näyttävät sisustusneuleet käsivarsitekniikalla. Katso helpot ohjeet ja inspiroidu: https://youtu.be/cMYRrOG27C0 


Tuotteen valmistuksessa ei ole käytetty kemiallisia käsittelyitä. Ei koinsuojausta. Värjäämättömän tuotteen sävyt ovat luonnollisia lampaanvillan sävyjä.


Pakkauskoko: 500g 

Nauhan pituus: n. 20m

Puikkokoko: Käsinneulonta, käsivarsineulonta

Materiaali: 100% suomalaista lampaanvillaa


Valmistaja Pirtin kehräämö

Pirtin Kehräämö on suurin suomalaisen lampaanvillan jatkojalostaja ja se on ylläpitänyt suomalaisen lampaanvillan jalostusta jo vuodesta 1949. Kehräämön kaikki tuotteet valmistetaan kotimaisesta villasta, joka ostetaan suoraan kotimaisilta lammastiloilta. 

Pirtin kehräämön laajaan tuotevalikoimaan kuuluu mm. laadukkaat karsta-, kampa-, matto- ja hahtuvalangat sekä huovutusvillat ja hahtuvakiekot. Ja nämä kaikki ovat luonnollisesti 100% suomalaista villaa. Kehräämö myös valmistaa tuotteita asiakkaiden omista villoista.