Oman tilan 75% alpakkalanka, 140 tex x2
Oman tilan 75% alpakkalanka, 140 tex x2
Kampin Tila

Oman tilan 75% alpakkalanka, 140 tex x2

Lähilankaa omalta tilalta! Kaunis luonnonvalkoinen, kaksisäikeinen alpakkasekoitelanka. Koostumus alpakka 75%, suomenlammas 25%. Vyyhti 100g. 140 tex x2.

17,95 €

Oman tilan kaksisäikeinen, luonnonkuituinen 75% alpakkavillalanka käy moneen eri käsityöhön. 100% suomalaista villaa! 


Oman tilan 75% alpakkalanka on monenlaisiin käsitöihin soveltuva pehmeä karstalanka. Kaksisäikeinen karstalanka on erinomainen villalanka kaikkiin käsitöihin; villasukkiin, villapaitoihin, myssyihin jne. Tämä perinteinen 2-säikeinen alpakkavillalanka soveltuu etenkin ohuempiin käyttövaatteisiin ja asusteisiin. Miellyttävä lanka käsitellä! Neulo ihanat unisukat, suloinen vauvannuttu tai virkkaa vaikkapa katseita kääntävä huivi. Unisukkamateriaalina tämä villalanka on erityisen hyvä, sillä langassa on mukana myös lampaanvillan hoitavaa lanoliinia.

Langan alpakkakuitu tuo lankaan kestävyyttä ja ryhdikkyyttä, jolloin neulottu vaate pysyy paremmin muodossaan ja siksi tämä villalanka onkin oivallinen valinta myös isompiin neuletöihin ja soveltuu hyvin neuleisiin, neuletakkeihin ym.

Alpakkasekoitelangat soveltuvat myös hyvin loimeksi ja kuteeksi perinteisiin kangaspuilla kudottuihin töihin, kuten esimerkiksi shaaleihin. Voit käyttää tätä lankaa myös neulekoneisiin! 

Tuotteen valmistuksessa ei ole käytetty kemiallisia käsittelyitä, joten langassa on tallella villan lämmittävyys sekä kosteudenimemiskyky. Ei koinsuojausta. 


VINKKI: Värjää lankasi itse ja saat juuri sen väristä lankaa mitä tarvitset! Kuvan neuleen tehostevärit on värjätty luonnonvärein. Värjäykseen käy myös erilaiset elintarvikevärit sekä Cool-Aid-mehujauhe. 


Vyyhtikoko: 100g = n. 350 m

Paksuus: 140 tex x2

Materiaali:  75% kotimainen oman tilan alpakanvilla, 25 % suomalainen lampaanvilla

Puikkosuositus: 2 - 2,5 mmKehräytys Pirtin Kehräämö, Mikkeli

Tuottaja Kampin Tila, Loppi