Käsityökauppasi verkossa
Knokkon Nokkos-hamppu-puuvillalanka, kartio  100 g / 1600 m
Knokkon Nokkos-hamppu-puuvillalanka, kartio  100 g / 1600 m
Knokkon Nokkos-hamppu-puuvillalanka, kartio  100 g / 1600 m

Knokkon Nokkos-hamppu-puuvillalanka, kartio 100 g / 1600 m

29,90 €
sis. 24 % ALV
Ohut Nokkos-hamppu-puuvillalanka on huikea ekologinen sekoitus hienoja erikoismateriaaleja: eurooppalainen nokkonen, kuituhamppu sekä luomusertifioitu puuvilla.
Saatavuus 5 kpl

Ekologinen ja hieno Nokkos-hamppu-puuvillalanka kudontaan ja muihin käsitöihin. Tämä lanka on loistava valinta kaikkien ekologisten tekstiilien valmistukseen!

Nokkonen, kuituhamppu ja puuvilla yhdessä muodostavat erittäin ekologisen langan, joka haastaa tavanomaisesti tuotetun puuvillan. Kaikki Knokkonin langoissa käytetty puuvilla on luomusertifioitua. Nokkos-hamppu-puuvillalanka on ohutta ja sopii erinomaisesti ylellisten, ekologisten teksiilituotteiden valmistukseen. Valmiissa tuotteessa on kaunis silkkimäinen kiilto ja lähellä ihoa se varmistaa mukavan olon.

Materiaaleina käytetty nokkonen (urtica dioica) ja kuituhamppu ovat Saksassa ekologisesti ja eettisesti viljeltyjä. Kuidut on irrotettu innovatiivisella menetelmällä mekaanisesti, ilman vettä. Kankaan sidosaineena käytetty puuvilla on tuotettu Turkissa eettisesti ja ekologisesti.

Nokkos-hamppu-puuvillalanka on ekologinen valinta myös siksi, että materiaalien viljelyssä ei käytetä lainkaan kasvinsuojeluaineita, eikä torjunta-aineita. Lankaa saadaan tuotettua vesivaroja säästävin menetelmin, sillä nokkonen ja kuituhamppu kasvavat ilman keinokastelua. Ne myös parantavat maaperän kuntoa pitkillä ja vahvoilla juurillaan. Kasvit houkuttelevat hyödylliset hyönteiset majoittumaan ja talvehtimaan kasvien varsille ja niiden myötä linnut saavat ravintoa.


Väri luonnonvalkoinen. Nokkonen ja kuituhamppu tuovat lankaan pieniä värieroja, jotka kuuluvat tuotteen luonteeseen.


Nokkoslankakartion pituus ja paino: n. 1600 m/100g

Langan käyttötarkoitus: kudonta

Langan paksuus:

Tex 30 × 2

Nm 34/2

Ne 20/2


Knokkonin lankojen hoito-ohjeet:

Pese Knokkonin nokkoslangasta valmistetut tuotteet erillään muusta pyykistä, luonnonkuiduista saattaa irrota nukkaa varsinkin muutamassa ensimmäisessä pesussa. Pyykinpesukone on hyvä täyttää puolilleen, jotta mahdolliset irtoavat kuidut huuhtoutuvat kunnolla pois.

Pesulämpötila on 40 ° C

Ei rumpukuivausta, naru tai tasokuivaus riittää

Ei kemiallista pesua

Ei valkaisua

Ei kuivapesua

Silitys enintään 150 ° C

Kutistuu noin 15 %


Alkuperämaat:

Nokkonen: Saksa

Puuvilla: Turkki

Langassa käytetty puuvilla on luomusertifioitua

Langan kehräys: Saksa

Valmistuttaja Knokkon Textiles Company Oy


Nokkoslangan historiaa:

Eurooppalainen innovatiivisesti tuotettu ekologinen nokkonen on erittäin korkeatasoinen kuitu, jossa on himmeä kiilto. Nokkosen kulta-aikana 1700-luvulla kuninkaalliset käyttivät vaatteissaan nokkosen hienoimpia kuituja, joita tässä langassa on 30 %. Uuden innovaation ansiosta on mahdollista päästä valmistamaan itse nokkosta sisältäviä tuotteita ja nauttimaan nokkosen erinomaisista ominaisuuksista.

Knokkonin tavoite on pitää tuotteiden hiilijalanjälki mahdollisimman pienenä. Materiaalit ovat ekologisia ja ne hankitaan niin läheltä kuin mahdollista. Nokkos-puuvillalanka on ekologinen valinta myös siksi, että materiaalien viljelyssä ei käytetä lainkaan kasvinsuojeluaineita, eikä torjunta-aineita. Nokkonen tarvitsee kasvaakseen vain luonnollista sadetta eli näin säästetään myös pohjavettä.


Kiitos kun valitset eettisesti tuotetun ekologisen tuotteen!

Arvosana