Lampaan raakavilla, 500 g
Lampaan raakavilla, 500 g Lampaan raakavilla, 500 g Lampaan raakavilla, 500 g Lampaan raakavilla, 500 g Lampaan raakavilla, 500 g
Kampin Tila

Lampaan raakavilla, 500 g

Kotimainen lampaan raakavilla käy moneen eri käsityöhön. Villa on käsittelemätöntä, luonnonpuhdasta ja lanoliinipitoista. Kysy varastotilanne viestillä!

8,00 €

Suomenlampaan rouhean pehmeää, monikäyttöistä raakavillaa. Myydään 500g erissä. 


Villa on kevyesti esipuhdistettu eli muutoin käsittelemätöntä, mutta isoimmat roskat on pyritty nyppimään pois. Villaa ei ole pesty eikä käsitelty kemiallisesti.


Villa on luonnollinen ja kestävä valinta. Se on luonnontuote, joka ilman vaikutuksesta puhdistaa itse itsensä. Villakuitujen onton rakenteen ansiosta villa eristää sekä kylmältä että kuumalta riippumatta lämpötilasta. Villa pystyy imemään kosteutta jopa 30 % omasta painostaan ilman, että se tuntuu kostealta tai muuttaa muotoaan. Tämän ansiosta kehomme pystyy säilyttämään lämpötilansa ja lämmön myös silloin vaikka villavaate olisi kostea. 

Lampaan raakavillassa on lanoliinia, luonnollista villarasvaa, joka hylkii kosteutta ja likaa. Sen ansiosta villa on hyvin puhdas ja kuiva materiaali esimerkiksi sukkiin, alusvaatteisiin tai esimerkiksi vuodevaatteisiin. Lanoliini ja villan hengittävat kuidut eristävät kylmältä ja hikoilulta.


Tuottajat Jussilan Luomutila ja Kampin Tila. 


HUOM! Meiltä myös vuokrattavissa kaksi karstamyllyä sekä Villakammat jolla saat nopeasti ja kätevästi raakavillat jatkokäsiteltyä. Kysy lisää!