Pakurikääpä
Pakurikääpä Pakurikääpä Pakurikääpä
Ullan Luonnontuotteet

Pakurikääpä

Pakurikääpää kätevinä paloina suoraan käyttöön! Pakurikääpä on luonnon oma tehokas antioksidantti. Pussi 50g.

11,90 €

Pakurikääpää kätevinä paloina suoraan käyttöön! Pakurikääpä on luonnon oma tehokas antioksidantti. Pussi 50g.

Pakurikääpäpalat ovat erittäin riittoisia! Pakuriteessä on mieto, makeahko maku. Paloista voi keittää teetä niin kauan kun käävästä irtoaa väriä.Teetä voi keittää isomman satsin kerralla, sillä se säilyy jääkaapissa pitkään, ainakin 1-2 viikkoa. Sen voi maustaa esimerkiksi sitruunalla tai inkiväärillä ja nauttia jääteen tavoin.  Mikä ihana kesäjuoma! Hunaja sopii hienosti yhteen pakuriteen aromien kanssa. Jauhettuna palat sopivat myös kahvinkeittoon. Kuivattua pakurikääpää voi jauhaa esimerkiksi tehosekoittimella tai kahvimyllyllä. 

Paloista voi keittää myös uutetta, jota voit käyttää joko sellaiseen tai nauttia teen ja kahvin seassa: keitä paloja 2-5 tuntia ja pullota. Uute säilyy jääkaapissa jopa puoli vuotta. Keitettyä pakuripalaa kannattaa keittojen välillä säilyttää jääkaapissa. 


Alkuperämaa Suomi.

Valmistaja Ullan Luonnontuotteet, Parikkala.


Pakurikäävän terveysvaikutukset

Pakurikääpä on monissa varttuneissa lehtipuissa esiintyvä lahottajasieni, jota tavataan yleisesti Suomen metsissä. Pakurikääpä on terveysvaikutuksiltaan metsiemme uskomattomimpia yrttejä sisältäen runsaasti antioksidantteja, kuten superoksididismutaasia (SOD), joka on yksi vahvimmista antioksidanteista.

Pakurin sisältämän koivuhartsin eli betuliinin on tutkittu hillitsevän tulehduksia ja stimuloivan terveiden ihosolujen tuotantoa. Pakurista onkin kautta aikojen valmistettu voiteita ja rohtoja esimerkiksi hyönteisten puremien, haavojen, suonikohjujen ja atooppisen ihottuman sekä psoriasiksen hoitoon. Pakurikääpää on käytetty rohtona Suomessakin jo vuosisatojen ajan. Sota-aikana pakuria käytettiin kahvin korvikkeena ja siitä keitettiin niin kutsuttua tikka-teetä. Venäjällä ja Aasiassa pakuri on ollut käytössä niin teenä kuin luontaislääkinnässä jo vuosisatojen ajan.