">

 Käsityökauppasi verkossa

Ostoskori

Ylellisen pehmeä Vuonue Pentti kampalanka, 140x3, 100 g / 240 m

15,90 €
sis. 24 % ALV

Tencel-vahvistettu Pentti Kampalanka on silkkisen sileä, täysin luonnollinen villalanka, joka sopii erityistä pehmeyttä vaativiin tuotteisiin. Puikot 3-4 mm.

Pentti Kampalanka on monikäyttöinen DK-vahvuinen, erityisen pehmeä ja sileä lanka, joka sopii hyvin kaikkiin tuotteisiin, joissa vaaditaan pehmeämpää tuntua. Puukuidusta valmistetulla tencelillä vahvistettu lanka on luonnostaan antibakteerinen, kosteutta siirtävä, ekologinen ja täysin biohajoava.


Pentti kampalanka on sileän pehmeä ja ekologinen villalanka, joka sopii vaativampiinkin käsitöihin. Kampalanka laskeutuu kauniisti ja on omiaan mm. pitsi- ja pintaneuleissa, mutta sopii mainiosti myös kaikkiin muihin käsitöihin. Langassa oleva kiilto tuo neuleisiin ylellistä ilmettä ja tuntua. Kampalanka on mainio valinta myös villasta herkästi kutiaville henkilöille. Pentti Kampalanka soveltuu hyvin tuotteisiin, jotka vaativat erityistä pehmeyttä, esimerkiksi vauvojen vaatteet ja asusteet. Kampalangalle ominainen kiilto tuo käsityöhön juhlavaa, ylellistä tuntua. Kampalangasta loihdit upeat, kauniisti laskeutuvat huivit, asusteet ja shaalit. Liukkautensa ansiosta kampalanka sopii myös neulekoneella neulomiseen. 

Kampalangan valmistuksen alkuvaiheessa villa kulkee kampojen läpi useaan kertaan, jolloin lyhyet kuidut kampautuvat pois ja pitkät kuidut järjestyvät samansuuntaisesti. Kampalangan valmistukseen valitaan mahdollisimman pitkäkuituista ja pehmeää villaa, jolloin langasta saadaan joustava, kiiltävä ja vetolujuudeltaan karstalankaa kestävämpi. Nämä ominaisuudet tekevät kampalangasta miellyttävän tuntuisen myös ihoa vasten.

Puukuidusta valmistetulla tencelillä vahvistettu villalanka on luonnostaan antibakteerinen, kosteutta siirtävä, ekologinen ja täysin biohajoava. Tencel tuo lankaan aavistuksen silkkistä tuntua. Käytössä villa hieman pörröttyy, mutta ei kuitenkaan nyppyynny. Lanka on pehmeää ja pesty hyvin hellävaroin, jolloin siinä on saatu säilymään villan luonnollinen lanoliini. 


Materiaali: 70 % suomalainen lampaanvilla, 30 % tencel

Koko/juoksevuus: n. 100 g = 240 m , DK

Paksuus: 140 tex x 3 (3-säikeinen)

Puikkosuositus: 3-4 mm 

Pesusuositus: villapesu 40°C tai käsinpesu 

Valmistaja: Vuonue

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi