Villanka muhkea Hahtuvalanka 285 tex x4
Villanka muhkea Hahtuvalanka 285 tex x4 Villanka muhkea Hahtuvalanka 285 tex x4
Pirtin kehräämö

Villanka muhkea Hahtuvalanka 285 tex x4

Hahtuvalanka on paksu ja pehmeä käsityölanka, joka sopii tuubihuiveihin, islantilaistyyppisiin neuleisiin, myssyihin ja vauvan villavaippahousuihin. 285tex x4

11,90 €

Hahtuvalanka on paksu ja pehmeä käsityölanka, joka sopii esimerkiksi aloittelevalle neulojalle hyvin.


Hahtuvalanka on suoraan hahtuvasta kerrattu 4-säikeinen kierteetön lanka, mitä ei ole kehrätty ollenkaan ja tästä johtuen se huopuu helposti ja kauniisti. 

Hahtuvalangasta neulot ja virkkaat nopeasti ja helposti näyttävän muhkeat tuubihuivit, myssyt ja upeat neuleet. Hahtuvalanka soveltuu loistavasti myös sisustustuotteisiin, esimerkiksi koreihin, mattoihin, koristetyynyihin, istuinalusiin yms. Neulottaessa tai virkattaessa hahtuvalangasta pesukoneessa huovutettavia tuotteita, on niistä tehtävä noin 20-25% suurempia. Villanka Hahtuvalanka on islantilaista Alafosslopia vastaava lanka ja sopii neuleohjeissa käytettäväksi sen sijasta.


Vyyhtikoko: n. 150 g (voi vaihdella 140-160 g välillä)

Juoksevuus: 100 g = n. 80 m

Paksuus: 285 tex x4 (chunky, bulky)

Puikot: 6-7 mm, huovutettavassa tuotteessa 8 mm

Materiaali: 100% suomalaista lampaanvillaa


Pesusuositus: käsinpesu, villanpesu. 

Huovutettavassa tuotteessa 40-60 astetta, linkous 1200 kierrosta/min, normaali pesuaine. Tuotteen valmistuksessa ei ole käytetty kemiallisia käsittelyitä. Ei koinsuojausta. Värjäämättömän tuotteen sävyt ovat luonnollisia lampaanvillan sävyjä.


Valmistaja: Pirtin kehräämö