">

 Käsityökauppasi verkossa

Ostoskori

Vuonue

Vuonue Manta villalanka, 100 g / 180 m

12,90 €
sis. 24 % ALV

Vuonue Manta on monikäyttöinen villalanka, joka soveltuu kaikenlaisiin käsitöihin, kuten villapaitoihin, asusteisiin sekä shaalien kudontaan. Puikot 3,5-5,5 mm

Suloisen pehmeälle Vuonue Manta villalangalle on helppo löytää erilaisia ohjeita ja sillä voit korvata esimerkiksi islantilaisneuleissa käytettävän Lettlopi-langan.

Paksuhko aran-vahvuinen lanka on suosittu lankavalinta etenkin erilaisissa kirjoneuleissa. Langan huopumisominaisuutta kannattaa myös hyödyntää, sillä lanka huopuu kauniin tasaisesti ja pehmeästi.

Lanka on pehmeää ja pesty hyvin hellävaroin, jolloin siinä on saatu säilymään villan luonnollinen lanoliini. Vyyhdin painoissa voi olla muutaman gramman heittoja kehräämön vyyhdityksestä johtuen, mutta keskipaino on kuitenkin 100 g.

Luonnonväriset langat ovat värjäämättömiä eikä villassa ole käytetty koinsuojausta saati muita kemiallisia käsittelyjä. Näin ollen luonnonväriset langat soveltuvat myös kemikaaliyliherkille. Erän vaihtuessa sävyissä saattaa olla pieniä eroja.

Materiaali: 100 % suomalaista lampaanvillaa

Koko/ juoksevuus: 100 g = n. 180 m

Paksuus: 180 tex x3, worsted/ aran

Puikkosuositus: 3,5 - 5,5 mm

Pesusuositus: Käsinpesu, villapesu

Tuottaja ja valmistaja: Vuonue, Piia Aaltonen

Lankojen kehruu: Pirtin kehräämö, Mikkeli


Vuonue on yritys, joka kasvattaa maatiaiskanoja ja -lampaita Paimiossa. He valmistavat lankaa ja asusteita lampaiden villasta sekä käsityönä sulkakoruja kanojensa ylimääräisistä sulista. Yrityksen kaikki tuotanto tapahtuu luontoa ja eläimiä kunnioittaen. Yritys ostaa laadukasta villaa myös muilta lähiseudun lampureilta ja tarkoituksena on saada suomalainen villa paremmin käyttöön ja sille kuuluvaan arvoonsa. Villat lajitellaan ja puhdistetaan käsin.

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi