">

 Käsityökauppasi verkossa

Ostoskori

Vuonue

Vuonue Pentti Villasukkalanka, tencel-vahvisteinen, 100 g / 240 m

15,90 €
sis. 24 % ALV

Pentti on 3-säikeinen tencel-vahvistettu villalanka, joka soveltuu hyvin villasukkiin, villapaitoihin, lapasiin, huiveihin, myssyihin sekä shaalien kudontaan.

Pentti on DK-paksuinen, ekologisella tencel-puukuidulla vahvistettu kolmisäikeinen villalanka, joka soveltuu kaikenlaisiin käsitöihin: villasukkiin, villapaitoihin, lapasiin, huiveihin, myssyihin sekä myös shaalien kudontaan.

Puukuidusta valmistetulla tencelillä vahvistettu villalanka on luonnostaan antibakteerinen, kosteutta siirtävä, ekologinen ja täysin biohajoava. Tencel tuo lankaan aavistuksen silkkistä tuntua. Käytössä villa hieman pörröttyy, mutta ei kuitenkaan nyppyynny. Lanka on pehmeää ja pesty hyvin hellävaroin, jolloin siinä on saatu säilymään villan luonnollinen lanoliini. Vyyhdin painoissa voi olla muutaman gramman heittoja kehräämön vyyhdityksestä johtuen, mutta keskipaino on kuitenkin 100g.

Langassa ei käytetä koinsuojausta saati muita kemiallisia käsittelyjä. Näin ollen lanka soveltuu myös kemikaaliyliherkille. Erän vaihtuessa sävyissä saattaa olla pieniä eroja. Kestävyytensä vuoksi Pentti ja Wilhelmi on nimetty villasukkalangaksi, mutta ominaisuuksiensa puolesta ne toimivat loistavasti kaikissa neuleissa.

Naisten lyhytvartisiin sukkiin riittää yksi kerä, isompiin suosittelemme kahta. Pentti-langassa voit käyttää 7 veljestä-ohjeita sellaisenaan.

Huom! Villasukkiin suosittelemme tiivistä ja kantapäästä vahvennettua neulosta.

Materiaali: 70 % suomalaista suomenlampaanvilla, 30 % tencel-puukuitu

Koko/ juoksevuus: n. 100 g = 240 m

Paksuus: 140 tex 3 DK

Puikkosuositus: 3-4 mm

Pesusuositus: villapesu 40°C tai käsinpesu


Mitä on tencel?

Tencel eli lyocel on puukuitu, luonnonmateriaali, jota saadaan eukalyptuspuun selluloosasta. Tuotantoa on FSC*-sertifioitua, mikä takaa sen, että tuotantoon liittyvä metsäteollisuus on vastuullista.(*Forest Stewardship Council) Valmistusprosessi on ympäristöystävällinen, sillä kuidun valmistuksessa käytetyt kemikaalit voidaan käyttää aina uudelleen. Eukalyptus kasvaa nopeasti ja sitä voidaan viljellä ruoantuotantoon kelpaamattomilla alueilla. Jatkossa tutkimme myös suomalaisten puukuitujen käytön mahdollisuutta, mutta vielä sitä ei ole saatavissa riittävän suuressa mittakaavassa.

Villa ja tencel sopivat täydellisesti yhteen, sillä niillä molemmilla on samoja positiivisia ominaisuuksia. Ne hengittävät, siirtävät kosteutta pois iholta ja imevät sitä itseensä samalla luovuttaen lämpöä. Tencel tekee langasta silkkisemmän tuntuista, mutta käytössä villa hieman pörröttyy kuitenkaan nyppyyntymättä. Molemmat materiaalit ovat luonnostaan antibakteerisia, ekologisia ja täysin biohajoavia.


Tuottaja ja valmistaja: Vuonue, Piia Aaltonen.

Lankojen kehruu: Pirtin kehräämö, Mikkeli.
Vuonue on yritys, joka kasvattaa maatiaiskanoja ja -lampaita Paimiossa. He valmistavat lankaa ja asusteita lampaiden villasta sekä käsityönä sulkakoruja kanojensa ylimääräisistä sulista. Yrityksen kaikki tuotanto tapahtuu luontoa ja eläimiä kunnioittaen. Yritys ostaa laadukasta villaa myös muilta lähiseudun lampureilta ja tarkoituksena on saada suomalainen villa paremmin käyttöön ja sille kuuluvaan arvoonsa. Villat lajitellaan ja puhdistetaan käsin. Pentti ja Wilhelmi-langat ovat saaneet nimensä tilan pässien mukaan.

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi