">

 Käsityökauppasi verkossa

Ostoskori

Vuonue

Vuonue Usko, vahva ja kestävä villasukkalanka, 100 g / 180 m

15,90 €
sis. 24 % ALV

Monikäyttöinen Usko on neljäsäikeinen, tencel-vahvisteinen lanka, joka soveltuu mainiosti villasukkiin, villapaitoihin, lapasiin, huiveihin ja myssyihin.

Paksuhko, vahva ja kestävä worsted-vahvuinen, neljäsäikeinen Usko on villasukkasukkalankana aivan erityinen!

Langan materiaalina on 70 % suomalainen lampaanvilla ja 30 % tencel. Puukuidusta valmistetulla tencelillä vahvistettu lanka on luonnostaan antibakteerinen, kosteutta siirtävä, ekologinen ja täysin biohajoava. Tencel tuo lankaan aavistuksen silkkisyyttä ja kiiltoa. Käytössä villa hieman pörröttyy, mutta ei kuitenkaan nyppyynny.

Usko on nimetty kestävyytensä vuoksi villasukkalangaksi, mutta erityisten ominaisuuksiensa puolesta lanka toimii loistavasti ihan kaikissa neuleissa!

Naisten lyhytvartisiin sukkiin riittää yksi kerä, isompiin suosittelemme kahta. Perussukkiin 3,5 mm:n puikot ja 7-veljestä ohjeet ovat Uskolle juuri sopivat.

Villasukkiin suosittelemme tiivistä ja kantapäästä vahvennettua neulosta. 

Materiaali: 70 % suomalainen lampaanvilla, 30 % tencel

Koko/ juoksevuus: n. 100 g / 180 m 

Paksuus: 140 tex x 4, worsted

Puikkosuositus: 3,5 - 4,5 mm

Pesusuositus: Käsinpesu, villapesu


Mitä on tencel?

Tencel eli lyocel on puukuitu, luonnonmateriaali, jota saadaan eukalyptuspuun selluloosasta. Tuotantoa on FSC*-sertifioitua, mikä takaa sen, että tuotantoon liittyvä metsäteollisuus on vastuullista.(*Forest Stewardship Council) Valmistusprosessi on ympäristöystävällinen, sillä kuidun valmistuksessa käytetyt kemikaalit voidaan käyttää aina uudelleen. Eukalyptus kasvaa nopeasti ja sitä voidaan viljellä ruoantuotantoon kelpaamattomilla alueilla. Jatkossa tutkimme myös suomalaisten puukuitujen käytön mahdollisuutta, mutta vielä sitä ei ole saatavissa riittävän suuressa mittakaavassa.

Villa ja tencel sopivat täydellisesti yhteen, sillä niillä molemmilla on samoja positiivisia ominaisuuksia. Ne hengittävät, siirtävät kosteutta pois iholta ja imevät sitä itseensä samalla luovuttaen lämpöä. Tencel tekee langasta silkkisemmän tuntuista, mutta käytössä villa hieman pörröttyy kuitenkaan nyppyyntymättä. Molemmat materiaalit ovat luonnostaan antibakteerisia, ekologisia ja täysin biohajoavia.


Tuottaja ja valmistaja: Vuonue, Piia Aaltonen

Lankojen kehruu: Pirtin kehräämö, Mikkeli


Vuonue ja Viipsinpuu

Vuonue on yritys, joka kasvattaa maatiaiskanoja ja -lampaita Paimiossa. He valmistavat lankaa ja asusteita lampaiden villasta sekä käsityönä sulkakoruja kanojensa ylimääräisistä sulista. Yrityksen kaikki tuotanto tapahtuu luontoa ja eläimiä kunnioittaen. Yritys ostaa laadukasta villaa myös muilta lähiseudun lampureilta ja tarkoituksena on saada suomalainen villa paremmin käyttöön ja sille kuuluvaan arvoonsa. Villat lajitellaan ja puhdistetaan käsin.


Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi