">

 Käsityökauppasi verkossa

Ostoskori

Vuonue

Vuonue Wilhelmi Villasukkalanka, 100 g / 400 m

15,90 €
sis. 24 % ALV

Vuonue Wilhelmi on ohuehko fingering-vahvuinen, 2-säikeinen villalanka, jonka vahvikkeena muovin sijasta on ekologinen tencel.

Wilhelmi on kaksisäikeinen, tiukkakierteinen lanka, joka soveltuu hienostuneempiin käsitöihin; pitsineuloksiin, villasukkiin, villapaitoihin, lapasiin, myssyihin ja huivien kudontaan.

Puukuidusta valmistetulla tencelillä vahvistettu lanka on luonnostaan antibakteerinen, kosteutta siirtävä, ekologinen ja täysin biohajoava. Tencel tuo lankaan kiiltoa ja aavistuksen silkkistä tuntua. Käytössä villa saattaa hieman pörröytyä, mutta se ei kuitenkaan nyppyynny.

Luonnonväriset langat ovat värjäämättömiä eikä villassa käytetä koinsuojausta saati muita kemiallisia käsittelyjä. Näin ollen luonnonväriset langat soveltuvat myös kemikaaliyliherkille. Erän vaihtuessa sävyissä saattaa olla pieniä eroja.

Vyyhdin painoissa voi olla muutaman gramman heittoja kehräämön vyyhdityksestä johtuen, mutta keskipaino on kuitenkin 100g.

Naisten lyhytvartisiin sukkiin riittää yksi kerä, isompiin suosittelemme kahta kerää.

Huom! Villasukkiin suosittelemme tiivistä ja kantapäästä vahvennettua neulosta.

Materiaali: 70 % suomalainen suomenlampaanvilla, 30 % tencel

Koko/ juoksevuus: n. 100 g = 400 m

Paksuus: 140 tex x2, fingering

Puikkosuositus: 2 - 3 mm

Pesusuositus: villapesu 40°C tai käsinpesu


Mitä on tencel?

Tencel eli lyocel on puukuitu, luonnonmateriaali, jota saadaan eukalyptuspuun selluloosasta. Tuotantoa on FSC*-sertifioitua, mikä takaa sen, että tuotantoon liittyvä metsäteollisuus on vastuullista.(*Forest Stewardship Council) Valmistusprosessi on ympäristöystävällinen, sillä kuidun valmistuksessa käytetyt kemikaalit voidaan käyttää aina uudelleen. Eukalyptus kasvaa nopeasti ja sitä voidaan viljellä ruoantuotantoon kelpaamattomilla alueilla. Jatkossa tutkimme myös suomalaisten puukuitujen käytön mahdollisuutta, mutta vielä sitä ei ole saatavissa riittävän suuressa mittakaavassa.

Villa ja tencel sopivat täydellisesti yhteen, sillä niillä molemmilla on samoja positiivisia ominaisuuksia. Ne hengittävät, siirtävät kosteutta pois iholta ja imevät sitä itseensä samalla luovuttaen lämpöä. Tencel tekee langasta silkkisemmän tuntuista, mutta käytössä villa hieman pörröttyy kuitenkaan nyppyyntymättä. Molemmat materiaalit ovat luonnostaan antibakteerisia, ekologisia ja täysin biohajoavia.


Tuottaja ja valmistaja: Vuonue, Piia Aaltonen

Lankojen kehruu: Pirtin kehräämö, Mikkeli


Vuonue on yritys, joka kasvattaa maatiaiskanoja ja -lampaita Paimiossa. He valmistavat lankaa ja asusteita lampaiden villasta sekä käsityönä sulkakoruja kanojensa ylimääräisistä sulista. Yrityksen kaikki tuotanto tapahtuu luontoa ja eläimiä kunnioittaen. Yritys ostaa laadukasta villaa myös muilta lähiseudun lampureilta ja tarkoituksena on saada suomalainen villa paremmin käyttöön ja sille kuuluvaan arvoonsa. Villat lajitellaan ja puhdistetaan käsin. Pentti ja Wilhelmi-langat ovat saaneet nimensä tilan pässien mukaan.

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi