Alpakka- ja käsityölangat

21 Tuotetta

Laadukkaat alpakka- ja sekoitevillalangat ovat tarkoin valikoiduista villakuiduista kehrättyjä hienoja lankoja, jotka soveltuvat myös vaativammalle neulojalle.

Valikoimamme kaikki kotimaiset langat ovat luonnonväreissä eikä niitä ei ole värjätty. Niitä ei myöskään ole käsitelty keinotekoisesti, joten niiden erinomaiset ominaisuudet kuten lämpimyys ja kosteudensiirtokyky ovat aidosti tallella. Värjätyissä Babyalpakka- ja Laja-langoissa käytetyt väriaineet ovat turvallisia EU -hyväksyttyjä ja niillä on Öko-Tex 100 ympäristösertifikaatti .

100% alpakkalanka on huikean pehmeää, sileää ja sitä on miellyttävä käsitellä. Laadukas babyalpakkalanka on sileän kuitunsa ansiosta ihollakin hyvin miellyttävän tuntuista eikä se yleensä kutita. Kaikkien hienojen ominaisuuksiensa sekä puhtautensa ansiosta alpakkalangat soveltuvat myös useimmille herkkäihoisille. 100% alpakkalankaa käytetään pääasiassa neuleisiin ja vaatteisiin sellaisenaan, mutta myös sekoitteina lampaanvillakuidun tai muiden tekstiilikuitujen kanssa, jolloin kuitujen erilaiset ominaisuudet toimivat toisiaan täydentäen. 

Alpakanvillasta tehty vaate on kevyt, materiaalina hyvin joustava, oikein hoidettuna erittäin pitkäikäinen eikä se myöskään rypisty helposti. Alpakanvillan erityisiin ominaisuuksiin kuuluu hyvä eristävyys, jonka ansiosta ohuempikin neule on lämmin.  Sileä villakuitu hylkii tehokkaasti likaa ja useimmiten alpakanvillaisten neuleiden puhdistukseksi riittää tuuletus.

Innovatiiviset villasukkalangat Pentti ja Wilhelmi ovat tencel-vahvisteisia villalankoja. Tencel on puukuitu, luonnonmateriaali, jota saadaan eukalyptuspuun selluloosasta. Villa ja tencel sopivat täydellisesti yhteen, ne ovat hengittäviä, siirtävät kosteutta pois iholta ja imevät sitä itseensä samalla luovuttaen lämpöä. Tencel tekee lankaan aavistuksen silkkimäistä tuntua. Käytössä villa hieman pörröttyy kuitenkaan nyppyyntymättä. Molemmat materiaalit ovat luonnostaan antibakteerisia, ekologisia ja täysin biohajoavia. 


HUOM! Postitamme yhden vyyhdin tilauksen mahdollisuuksien mukaan kirjeenä, vyyhti litistettynä.